dimarts, 23 de febrer del 2010

Vilallonga del Camp



El passat divendres 19 de febrer els alumnes de 3r vam anar d’excursió a Vilallonga del Camp on vam fer una sèrie de tallers relacionats amb la vida i les feines del pagès.

Al arribar vam visitar les diferents estances d’una casa de pagès:

- La planta baixa: On vivien els criats i guardaven als animals grans. Vam veure la premsa, les botes de vi, la cuina i dormitoris dels criats, la cisterna, el lloc on guardaven el menjar, les eines que utilitzaven....

- La primera planta: On vivien els senyors. Allí vam veure el menjador amb el seu escalfapanxes, les seves llànties d’oli, les campanetes de diferents tamany i sons per cridar als criats... i també el dormitori dels senyors, on fins i tot ens vam poder vestir tal i com ells anaven.


- Les golfes: On hi havia animals petits tals com a conills, gallines...., on guardaven les conserves...


En acabar de visitar la casa, ens van convidar a una bona llesca de pa de pagès amb oli i sal o sucre. Hi havia nens que mai ho havien tastat.

Al cap d’una estoneta ja vam començar els tallers que eren tres i consistien en:


- Donar un tomb amb una mula que tirava d’un carro pel poble i assabentar-nos sobre què feia i per a què servia en aquella època la mula.



- Conèixer la cuina de la casa, els estris i la utilització de cadascun.


- Saber el nom i característiques del diferents aliments que es feien servir en aquella època.


Com que ja havíem treballat força vam fer un descans i vam aprofitar per dinar i jugar una bona estona.


Vam acabar la tarda anant a les terres de conreu properes del poble on vam fer de pagesos tot plegant un bon grapat d’avellanes.


Voleu veure totes les fotografies? Doncs cliqueu AQUÍ